Deprecated: Function set_magic_quotes_runtime() is deprecated in /home/omubun/domains/omubun.ro/public_html/textpattern/lib/txplib_db.php on line 14 Omu' bun: Fluturele

Navigare

Fluturele

Acasa » Articole » Fluturele
Categoria articolului este:
Publicat mai 15, 23:26


Povestea fluturelui – frumoasă, tristă dar cu mult substrat spiritual.


Cineva drag mie mi-a citit odată o scurta istorioară despre un fluture şi un om care vroia sa facă bine.

Istorioara e cam aşa:

Era o data un cocon de fluture. Fluturele era aproape gata să iasă şi să ne încânte ochii cu culorile lui vii si vesele. Dar coconul nu era încă destul de deschis pentru ca fluturele să poată ieşii. Din cauza asta fluturele se lupta din rasputeri sa desfaca coconul. Un om, observând eforturile fluturelui s-a decis să-l ajute – aşa că a luat un briceag şi a deschis coconul. Fluturele a ieşit imediat. Dar fluturele nu zbura. În scurt timp omul şi-a dat seama de faptul ca facuse o greşeală: efortul ce trebuia să-l depună fluturele era menit să împingă lichidul din corpul fluturelui în aripi şi piciare – pentru ca fluturele să se dezvolte complet. Era efortul necesar creşterii acelei fiinţe. Astfel, fluturele şi-a petrecut restul vieţii târându-se ca o râmă pe pământ, incapabil să zboare şi să îşi trăiască viaţa normal.

Bănuiesc că fiecare poate trage concluzii din această poveste dar cred ca autorul (anonim din câte ştiu eu) vroia să ne spuna câte ceva despre ajutor. Şi anume – cred că vroia să ne atragă atenţia asupra modului în care acordăm ajutor.

Eu cred ca ajutorul necerut nu e ajutor, aşa cum sfatul necerut nu e sfat.
Ajutorul cu forta (te trec strada de vrei de nu vrei) e defapt luarea oportunităţii celulilalt de aşi rezolva problema şi prin asta de a găsii în el acele resurse şi adevaruri care trebuie sa le manifeste şi să le gasească el.
Sfatul necerut e defapt o incercare (conştientă sau nu) de a influenţa. De cele mai multe ori asta e adevărat şi pentru ajutorul necerut prin tipul de ajutor acordat.

Ca atare, personal, încerc să nu vorbesc daca nu sunt întrebat chiar dacă uneori am experimentat probleme similare cu cele ale apropiaţilor mei. Şi e uneori destul de greu sa taci … E interesant şi subiectul ăsta – să ştii şi să poţi să taci la momentele potrivite. Bănuiesc că ăsta e motivul pentru care unii călugări ţin din când în când postul tăcerii – adică nu vorbesc cu zilele.

Dar despre tacerea Hristica poate vorbim în altă seară.

Numai Bine!


Comentaţi vă rog

Ajutor Textile

Feeds